Krupnik z wołowiną

    Krupnik z wołowiną

    2polubienia
    1godz.10min.


    Zrobione przez 32 osoby

    Niesamowite, że z tak niewielu składników może powstać coś tak pysznego! Wspaniała i bardzo treściwa zupa z kaszą jęczmienną!

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 2 litry bulionu wołowego
    • 200 g ugotowanej wołowiny, pokrojonej w kostkę
    • 350 g kaszy jęczmiennej
    • pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 1godz.  ›  Gotowe w: 1godz.10min. 

    1. W dużym garnku zagotować bulion. Dodać wołowinę i kaszę, zmniejszyć ogień, przykryć i gotować przez 1 godzinę.
    2. Spróbować kaszę czy jest już wystarczająco miękka. Można dodać trochę więcej wywaru, jeśli zupa zrobi się za gęsta.
    3. Doprawić so smaku i podawać.

    Jak zrobić bulion wołowy

    Bulion domowy z łatwością przygotujesz w domu. Najlepiej zrobić go od razu więcej i część (po odcedzeniu warzyw i kości) po prostu zamrozić w odpowiednich porcjach, w woreczkach do mrożenia. Do przygotowania bulionu polecamy ten przepis: Bulion wołowy

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis