Pieczarki saute

    Pieczarki saute

    1polubienie
    16min.


    Zrobione przez 170 osób

    Pyszna i błyskawiczna przystawka. Aromatyczne pieczarki w balsamicznym sosie. Doskonały początek imprezy! Smakują zarówno na ciepło jak ina zimno, więc można je przygotować dzień wcześniej lub bezpośrednio przed podaniem!

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 70 ml oliwy z oliwek
    • 3 ząbki czosnku, rozgniecionego
    • 450 g pieczarek, pokrojonych w plasterki
    • 3 łyżki octu balsamicznego
    • 3 łyżki białego wina
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 6min.  ›  Gotowe w: 16min. 

    1. Czosnek podsmażyć na oliwie przez 1-2 minuty. Nie zrumienić.
    2. Dodać pieczarki i smażyć przez 2 minuty, od czasu do czasu mieszając. Wlać ocet i wino, gotować przez kolejne 2 minuty. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis