Pieczony dip z karczochów i szpinaku

    Pieczony dip z karczochów i szpinaku

    Zapisz do ulubionych
    25min.


    Zrobione przez 205 osób

    Ta przystawka zawsze robi furorę na rodzinnych spotkaniach i imprezach towarzyskich. Najlepiej smakuje podana z chipsami z tortilli lub pieczywem francuskim. Znika w mgnieniu oka!

    Składniki
    ilość porcji: 32 

    • 300 g rozmrożonego posiekanego szpinaku
    • 1 puszka (400 g) serc karczochów, odsączonych i posiekanych
    • 40 g startego parmezanu
    • 110 g startej mozzarelli
    • 1/4 łyżeczki mielonego białego pieprzu
    • 1 łyżeczka soku z cytryny
    • 20 g startego parmezanu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 175 stopni C.
    2. W misce wymieszać posiekany szpinak i karczochy z 2/3 parmezanu, 110 g mozzarelli, pieprzem i cytryną. Masę przełożyć do żaroodpornego naczynia i posypać pozostałym parmezanem.
    3. Piec przez 15-20 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis