Szynka pieczona w coli

    Szynka pieczona w coli

    Zdjęcie do przepisu: Szynka pieczona w coli
    1

    Szynka pieczona w coli

    (273)
    5godz.10min.


    Zrobione przez 273 osoby

    Ciekawy i prosty sposób na przygotowanie pieczonej szynki. Pieczona w rękawie z dodatkiem coca-coli. Wilgotna i aromatyczna!

    Składniki
    ilość porcji: 40 

    • 4,5 kg szynki, podgotowanej
    • 180 ml (1/2 puszki) coca-coli

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 5godz.  ›  Gotowe w: 5godz.10min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 135 stopni C.
    2. Z szynki usunąć nadmiar tłuszczu, umieścić ją w rękawie do pieczenia i włożyć do brytfanki.
    3. Szynkę polać colą, wycisnąć z worka powietrze i zamknąć go szczelnie.
    4. Nakłuć rękaw w kilku miejscach, aby para miała ujście. Piec przez 4-5 godzin. Odlać soki i podawać pokrojoną w plasterki.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (273)

    Komentarze po polsku (1)

    Maljoaata.pl
    autor:
    2

    Przepis jest swietny, bardzo prosty i efekt koncowy bardzo zadawalajacy. Ja zrobilam z mniejszej szynki, wiec oczywiscie krocej pieklam.  -  08 paź 2013

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis