Szynka pieczona w coli
1 / 1 Zdjęcie:  Soup Loving Nicole
Następne

Szynka pieczona w coli

  • 5 1
  • 5
    polubień
  • 5godz.10min.

Ciekawy i prosty sposób na przygotowanie pieczonej szynki. Pieczona w rękawie z dodatkiem coca-coli. Wilgotna i aromatyczna!

Mary48

Składniki

ilość porcji: 40 

  • 4,5 kg szynki, podgotowanej
  • 180 ml (1/2 puszki) coca-coli

Sposób przygotowania

Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 5godz.  ›  Gotowe w: 5godz.10min. 

  1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 135 stopni C.
  2. Z szynki usunąć nadmiar tłuszczu, umieścić ją w rękawie do pieczenia i włożyć do brytfanki.
  3. Szynkę polać colą, wycisnąć z worka powietrze i zamknąć go szczelnie.
  4. Nakłuć rękaw w kilku miejscach, aby para miała ujście. Piec przez 4-5 godzin. Odlać soki i podawać pokrojoną w plasterki.

Zobacz także

Komentarze i oceny (1)

0
autor: Maljoaata.pl

Przepis jest swietny, bardzo prosty i efekt koncowy bardzo zadawalajacy. Ja zrobilam z mniejszej szynki, wiec oczywiscie krocej pieklam. - 08 paź 2013

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
Opowiedz nam co Ci się podobało w tym przepisie, co zmieniłeś(aś) i jak Ci smakowało!

Podobne kategorie