Pieczony ser brie w cieście francuskim

    (235)

    Wspaniała propozycja inspirowana francuską kuchnią. Kruche ciasto wypełnione roztopionym serem brie. Cudownie miękkie i wykwintne. Pyszne z krakersami!


    Zrobione przez 229 osób

    Składniki
    ilość porcji: 9 

    • 1/2 opakowania (500 g) mrożonego ciasta francuskiego, rozmrożonego
    • 250 g (1 krążek) sera Brie
    • 25 g (1/4 szklanki) migdałów w płatkach

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  +5min. studzenie  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 175 stopni C. Lekko natłuścić formę (najlepiej o średnicy 23 cm).
    2. Krążek sera przekroić w poprzek na pół, a połówki rozpłaszczyć. Ciastem wyłożyć formę. Połówkę sera ułożyć na cieście (rozkrojoną stroną do góry). Posypać migdałami. Następnie na warstwie migdałów położyć drugą połówkę sera, tym razem rozkrojoną stroną do dołu. Zawinąć brzegi ciasta wokół sera.
    3. Piec przez 15-20 minut. Odstawić na 5 minut do ostygnięcia.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (235)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis