Pieczone kasztany wodne

    Pieczone kasztany wodne

    1polubienie
    2godz.40min.


    Zrobione przez 41 osób

    Wspaniała przystawka. Pyszne i aromatyczne kasztany wodne marynowane w sosie teriyaki, owinięte bekonem.

    Składniki
    ilość porcji: 24 

    • 2 puszki (po 225 g) kasztanów wodnych
    • 500 ml (2 szklanki) sosu teriyaki
    • 450 g bekonu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  +2godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 2godz.40min. 

    1. Odcedzić kasztany i przełożyć do miski. Zalać sosem teriyaki, przykryć i wstawić do lodówki na 2 godziny.
    2. Rozgrzać piekarnik do temperatury 175 stopni C.
    3. Odcedzić kasztany. Pokroić bekon w paski o długości około 7,5 cm. Każdego kasztana owinąć bekonem i spiąć wykałaczką.
    4. Kasztany ułożyć na blaszce. Wstawić do piekarnika i piec do momentu, aż bekon będzie kruchy.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis