Karkówka duszona w wolnowarze

    Karkówka duszona w wolnowarze

    2polubienia
    8godz.10min.


    Zrobione przez 8821 osób

    Bardzo prosty przepis na pyszną pieczeń. Doskonałe danie dla ciężko pracujących, którzy nie mają czasu na gotowanie cały dzień a chcą zjeść coś pożywnego i smakowitego! Można użyć zupy grzybowej lub pieczarkowej z puszki.

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 2 puszki (po 300 g) skondensowanej kremowej zupy grzybowej
    • 1 opakowanie (30 g) zupy cebulowej w proszku
    • 300 ml wody
    • 2,5 kg karkówki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 8godz.  ›  Gotowe w: 8godz.10min. 

    1. Wymieszać zupę z puszki z zupą w proszku i wodą.
    2. Mięso włożyć do wolnowaru i polać zupami.
    3. Gotować w wysokiej temperaturze przez 3-4 godziny albo w niskiej przez 8-9 godzin.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis