Argentyński chleb ziołowy

    Argentyński chleb ziołowy

    4polubienia
    35min.


    Zrobione przez 60 osób

    Wspaniały aromatyczny chleb. Z mieszanki ziół, czosnku, oliwy i octu winnego powstaje sos Chimichurri - argentyński specjał podawany z grillowanym mięsem. Jego dodatek sprawia, że smak chleba jest niepowtarzalny!

    Składniki
    ilość porcji: 15 

    • 230 ml (1 szklanka) wody
    • 1,5 łyżki octu winnego z białego wina
    • 3 łyżki oliwy z oliwek
    • 1/8 łyżeczki pieprzu kajeńskego
    • 3/4 łyżeczki suszonego oregano
    • 2 ząbki wyciśniętego przez praskę czosnku
    • 3 łyżki posiekanej cebuli
    • 3 łyżki świeżej natki pietruszki
    • 1,5 łyżeczki soli
    • 1 łyżka cukru kryształu
    • 3 łyżki otrębów pszennych
    • 375 g (3 szklanki) mąki pszennej
    • 2 łyżeczki aktywnych suchych drożdży

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Wszystkie składniki umieścić w automacie do chleba w kolejności rekomendowanej przez producenta.
    2. Ustawić na cykl podstawowy i nacisnąć przycisk "start".

    Wszystko o...

    Chcesz wiedzieć więcej o drożdżach? Przeczytaj nasz poradnik "Drożdże", w którym opisujemy różnice między różnymi ich rodzajami, podajemy przeliczniki i dajemy kilka ciekawych wskazówek jak z nimi postępować!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis