Mus jabłkowy Rachel

    (143)

    Prosty i smaczny mus jabłkowy. Wspaniały dodatek do naleśników i tostów. Równie doskonały podawany z pieczonym mięsem czy plackami ziemniaczanymi po żydowsku.


    Zrobione przez 135 osób

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 1,5 kg jabłek, obranych i drobno pokrojonych
    • 700 ml wody
    • 200 g cukru kryształu
    • 1 łyżka soku z cytryny

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Jabłka zalać wodą i dusić na średnim ogniu, aż zmięknną, przez około 15-20 minut.
    2. Ugotowane jabłka zmiksować w blenderze, dodać cukier i sok z cytryny.
    3. Gotować na średnim ogniu przez około 3-5 minut.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (143)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (13)