Makaron nitki z krewetkami i grzybami

    Makaron nitki z krewetkami i grzybami

    1polubienie
    45min.


    Zrobione przez 91 osób

    Wspaniałe danie, które uszczęśliwi zarówno rodzinę jak i gości. Pomyślą, że spędziłaś w kuchni cały dzień, żeby uzyskać ten nieziemski smak!

    Składniki
    ilość porcji: 5 

    • 120 g margaryny
    • 1 posiekana cebula
    • 100 g pokrojonych w paseczki pieczarek
    • 1 puszka (300 g) skondensowanej zupy-kremu z pieczarek
    • 225 g serka topionego o smaku ostrej papryki
    • 450 g świeżych krewetek - obranych i odżyłowanych
    • 450 g makaronu nitki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Na patelni roztopić margarynę, dodać cebulę z grzybami i poddusić.
    2. Dodać zupę z puszki i serek, i dobrze wymieszać.
    3. Dodać krewetki i gotować przez 10 minut.
    4. W międzyczasie zagotować osoloną wodę i dodać makaron.
    5. Gotować przez 5-7 minut, aż będzie al dente. Odcedzić.
    6. Polać makaron sosem i od razu podawać.

    Sposób podania:

    Danie smakuje najlepiej podawane z pieczywem francuskim i zieloną sałatą.

    Idealnie ugotowany makaron?

    Chcesz wiedzieć więcej o tym jak ugotować idealny makaron? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak gotować makaron?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis