Vinaigrette z makiem

    Vinaigrette z makiem

    Zapisz do ulubionych
    3min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Lekki winegret z miodem i musztardą dijońską, z dodatkiem maku. Doskonały do sałatek, prosty i smaczny - lepszy od gotowców ze sklepu!

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 120 ml oliwy z oliwek
    • 60 ml octu cydrowego (jabłkowego)
    • 1 łyżka miodu
    • 1 łyżeczka musztardy dijońskiej
    • 1 łyżeczka maku
    • sól do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 3min.  ›  Gotowe w: 3min. 

    1. Wymieszać ocet z miodem i musztardą. Stale mieszając, dolać oliwę wlewając ją stałym, cienkim strumieniem. Wmieszać mak. Doprawić do smaku solą. Wymieszać z sałatą.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis