Lekki winegret z miodem i musztardą dijońską, z dodatkiem maku. Doskonały do sałatek, prosty i smaczny - lepszy od gotowców ze sklepu!
L
liz
Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!
Składniki
ilość porcji: 6
120 ml oliwy z oliwek
60 ml octu cydrowego (jabłkowego)
1 łyżka miodu
1 łyżeczka musztardy dijońskiej
1 łyżeczka maku
sól do smaku
Dodaj do listy zakupów
Listę zakupów wydrukuj, wyślij e-mailem lub na telefon.
Zobacz swoją listę zakupów
Sposób przygotowania Przygotowanie: 3min. › Gotowe w: 3min.
Wymieszać ocet z miodem i musztardą. Stale mieszając, dolać oliwę wlewając ją stałym, cienkim strumieniem. Wmieszać mak. Doprawić do smaku solą. Wymieszać z sałatą.