Kanapka z ogórkiem i galaretką miętową

    Kanapka z ogórkiem i galaretką miętową

    Zapisz do ulubionych
    15min.


    Zrobione przez 1 osobę

    To ciekawa, zaskakująca propozycja na śniadanie lub kolację. Galaretkę miętową można kupić w supermarkecie (w słoiku), lub przygotować samodzielnie.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 8 małych kromek chleba pełnoziarnistego
    • 1/2 opakowania serka śmietankowego
    • 1 kopiata łyżeczka galaretki miętowej
    • 20 plasterków ogórka
    • margaryna lub masło do smarowania
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  +10min. odstawienie  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Plasterki ogórka położyć na 10 minut na papierowych ręcznikach, aby wchłonęły nadmiar wilgoci.
    2. Wymieszać serek śmietankowy z galaretką.
    3. Kromki chleba posmarować masłem i odkroić skórkę. Na 4 połówkach kromek ułożyć po 5 plasterków ogórka. Na pozostałych 4 połówkach rozsmarować serek. Złożyć kanapki i przekrajać na pół.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis