Masło ziołowe

    To masło można przechowywać w lodówce i podawać z chlebem, tostami, puree ziemniaczanym, gotowanymi ziemniakami, albo z innymi daniami. Idealne do chlebka czosnkowego. Łatwo się je robi, a pysznie smakuje. Można użyć innych, ulubionych ziół.


    Zrobione przez 2 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 32 

    • 500 g solonego masła o temperaturze pokojowej
    • 4 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
    • 2 łyżki rozgniecionego czosnku
    • 1 łyżka drobno posiekanego szczypiorku
    • 1 łyżeczka rozgniecionych czerwonych papryczek chili (opcjonalnie)

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Wymieszać wszystkie składniki w misce. Miksować, aż wszystko się połączy. Wstawić do lodówki do czasu podania.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (8)