Surówka z marchwi i jabłek

    Surówka z marchwi i jabłek

    8polubień
    15min.


    Zrobione przez 3 osoby

    To jedna z najprostszych i najsmaczniejszych surówek, jakie można podać do obiadu lub jako zdrową, lekką przekąskę. Sałatka uniwersalna ;)

    marsha Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 jabłko
    • 2 marchewki
    • sok z cytryny
    • 1 łyżeczka cukru
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 1 łyżka wyłuskanych orzechów włoskich
    • 1 łyżka rodzynek

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Rodzynki sparzyć wrzątkiem.
    2. Orzechy drobno posiekać.
    3. Marchewki i jabłka wymyć, obrać, zetrzeć na tarce na dużych lub małych oczkach. Pokropić cytryną, aby jabłka nie ściemniały.
    4. Dodać oliwę, cukier, rodzynki i posiekane orzechy, bardzo dokładnie wymieszać i odstawić do schłodzenia.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis