Śliwki w boczku

    (7)
    40 min

    Nietypowe koreczki, a raczej roladki z suszonych śliwek zawiniętych w boczek i upieczonych. Palce lizać!


    Zrobione przez 65 osób

    Składniki
    ilość porcji: 20 

    • 20 suszonych śliwek bez pestek
    • 10 plasterków chudego boczku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 190 C.
    2. Każdy plasterek boczku przekroić na pół. Owinąć śliwki plasterkami boczku i zabezpieczyć wykałaczkami. Ułożyć na dużej blasze do pieczenia.
    3. Piec przez ok. 30 minut, aż boczek się przyrumieni. Wyłożyć na półmisek i podawać.

    Rada:

    Te zakąski można przygotować wcześniej, a upiec dopiero tuż przed podaniem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (7)

    Komentarze po polsku (3)

    MatyldaPłetwal
    2

    Wspaniała przystawka. Moim gościom nawet na zimno smakowało. Bardzo smacznie i zdrowo. Pozdr  -  08 cze 2015

    autor:
    1

    Zrobiłam 2 razy, nalezy uwazac na suszone sliwki, niektore sa zbyt cierpkie.  -  08 sty 2016

    autor:
    0

    pyszne jedzenie, żeberka ze śliwkami przepyszne, zwłaszcza że teraz żeberka są mało tłuste, moi niemieccy znajomi i przyjaciele są zaskoczeni, że polska kuchnia jest tak smaczna  -  05 mar 2017

    Zobacz więcej ocen z innych krajów

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis