Surówka z białej kapusty z papryką

    Surówka z białej kapusty z papryką

    16polubień
    15min.


    Zrobione przez 16 osób

    Moja wersja popularnej surówki "coleslaw". Dodatek papryki czerwonej i żółtej sprawia, że jest ona smakowicie chrupiąca i wygląda bardzo apetycznie.

    alaola Washington, Stany Zjednoczone

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • ćwiartka główki białej kapusty
    • pół cebuli
    • 2 średnie marchewki, obrane
    • po połówce papryki czerwonej i żółtej
    • 1 łyżka majonezu
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Białą kapustę drobno poszatkować, posypać solą i delikatnie wygnieść ręką.
    2. Marchewki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
    3. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę.
    4. Wszystkie składniki dobrze wymieszać, dodać majonez i doprawić odrobiną pieprzu.

    sposób podawania

    Surówkę można posypać świeżą natką pietruszki.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis