Chrupiący deser ananasowy

    Chrupiący deser ananasowy

    2polubienia
    1godz.


    Zrobione przez 110 osób

    Ten deser doskonale smakuje na ciepło z lodami waniliowymi.

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 2 puszki (po 600 g) rozdrobnionych ananasów, odsączonych
    • 125 g (1 szkl.) mąki pszennej
    • 145 g (1 szkl.) cukru brązowego
    • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    • 0,5 łyżeczki soli
    • 1 jajko
    • 110 g roztopionego masła
    • 1 łyżeczka cynamonu mielonego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 45min.  ›  Gotowe w: 1godz. 

    1. Nagrzać piekarnik do temperatury 175°C.
    2. Wyłożyć dobrze odsączone ananasy do naczynia żaroodpornego o wymiarach 23x23 cm.
    3. W średniej misce wymieszać na gładką masę mąkę z cukrem, proszkiem do pieczenia, solą i jajkiem. Wyłożyć mieszaninę równomiernie na warstwę ananasa. Polać wszystko roztopionym masłem, a następnie posypać cynamonem.
    4. Piec w nagrzanym piekarniku przez 40 do 45 minut. Podawać na gorąco lub na zimno.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis