Do tej pysznej babki można dodać ok. 100 g zmielonych orzechów lub migdałów. Można też ją pięknie udekorować lukrem. Idealna na Wielkanocny stół! Zobaczcie nasz film video z tym przepisem!
Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.
Jeśli nie chcesz używać kupnego cukru wanilinowego, zrób w domu prawdziwy cukier waniliowy. Jak to zrobić przeczytasz w naszym artykule: "Domowy cukier waniliowy"
Super przepis! - 14 mar 2013
pyszna babka super przepis szybko się robi to coś dla mnie - 18 kwi 2014
W tym przepisie tak samo jak w tym z Kuchni polskiej nie podano co zrobic ze smietana. No wiec, co zrobic? w dodatku w przepisie jest: "Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy. Na to wsypać mąkę z mąką ziemniaczaną i lekko wymieszać." a na filmie piana z bialek sa dodane na koncu..... - 26 mar 2016