Chłodnik truskawkowy

    Chłodnik truskawkowy

    2polubienia
    8godz.10min.


    Zrobione przez 106 osób

    Podawać w schłodzonych miseczkach i dekorować świeżymi truskawkami w plasterkach.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 300 g mrożonych truskawek
    • 500 ml (2 szkl.) mleka
    • 235 ml (1 szkl.) śmietany tortowej
    • 120 ml (1/2 szkl.) kwaśnej śmietany
    • 2 łyżki cukru białego (lub do smaku)

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  +8godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 8godz.10min. 

    1. W blenderze lub robocie kuchennym zmiksować na gładko truskawki z mlekiem, śmietaną tortową i kwaśną śmietaną. Dodać cukru do smaku, wymieszać.
    2. Chłodzić przez 8 godzin lub przez noc w lodówce, a następnie podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis