Surówka z selera naciowego

    Surówka z selera naciowego

    2polubienia
    45min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Chrupiąca i aromatyczna surówka z kukurydzą, jabłkiem i śliwkami węgierkami. Dobry seler to nie feler!

    alaola Washington, Stany Zjednoczone

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 średni seler naciowy
    • 150 g kukurydzy konserwowej
    • 5 marynowanych śliwek węgierek
    • 1 jabłko
    • 2 łyżki majonezu
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 łyżeczka ziół prowansalskich

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  +30min. chłodzenie  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Łodygi selera obrać z włóknistej skórki.
    2. Seler i jabłko pokroić w kostkę, a śliwki w plasterki.
    3. Kukurydzę dobrze odsączyć z zalewy.
    4. Majonez wymieszać z przyprawami.
    5. W misce wymieszać dobrze wszystkie składniki i odstawić do lodówki na 30 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis