Roladki z fetą i szpinakiem

    Roladki z fetą i szpinakiem

    22polubienia
    35min.


    Zrobione przez 16 osób

    Ciekawy i szybki pomysł na filety z piersi kurczaka. Połączenie sera feta i szpinaku smakuje wyśmienicie. Ale jeśli nie przepadamy za szpinakiem można go z powodzeniem zastąpić posiekanymi oliwkami.

    alaola Washington, Stany Zjednoczone

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 filety z piersi kurczaka
    • 1 łyżeczka soku z cytryny
    • 2 łyżki jogurtu naturalnego
    • 100 g sera feta
    • 2 ząbki czosnku
    • sól i pieprz do smaku
    • 250 g szpinaku
    • 3 łyżki oliwy z oliwek
    • 1 szklanka sosu pomidorowego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Filety z kurczaka umyć, osuszyć i rozbić na cieńkie płaty. Skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą.
    2. Fetę utrzeć z jogurtem, dodać czosnek wyciśnięty przez praskę i pieprz.
    3. Szpinak sparzyć i drobno posiekać, wymieszać z farszem z fety.
    4. Każdy filet posmarować nadzieniem, zrolować i obwiązać nicią kuchenną.
    5. Roladki obsmażyć na oliwie, podlać sosem pomidorowym i dusić pod przykryciem 20 minut.
    6. Z gotowych roladek usunąć nici, pokroić na plastry i podawać z sosem pomidorowym.

    sposób podawania

    Roladki wspaniale smakują zarówno z ryżem jak i pieczonymi ziemniakami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    autor:
    3

    Bardzo dobry przepis, nic nie zmieniłam. Mąż zasugerował, że przydałoby się więcej sosu pomidorowego na tę ilość mięsa ale to jedyna uwaga Moja czterolatka też zjadła - 06 mar 2016

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis