Śledzie z majerankiem i czosnkiem

    Śledzie z majerankiem i czosnkiem

    15polubień
    1godz.40min.


    Zrobione przez 10 osób

    Ciekawa przystawka ze śledzia, w której jest pełno majeranku, czosnku oraz nieco musztardy.

    apfel Podkarpackie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 6 płatów matiasów
    • 3 łyżki majeranku
    • 2 ząbki czosnku, rozgniecione
    • 1,5 łyżki musztardy
    • 1 szklanka oleju roślinnego
    • pieprz do smaku
    • 4 ziarna ziela angielskiego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  +1godz.30min. odstawienie  ›  Gotowe w: 1godz.40min. 

    1. Płaty śledziowe wymoczyć przez pół godziny w mleku. Po tym czasie odsączyć i pokroić w paseczki.
    2. Wymieszać śledzie w misce z olejem, musztardą, majerankiem, czosnkiem, zielem angielskim i doprawić pieprzem.
    3. Odstawić na co najmniej godzinę do lodówki, aby smaki się przegryzły.

    Kilka dobrych rad...

    Święta nie muszą oznaczać kupowania ogromnych ilości jedzenia, stania w kolejkach w supermarketach, a potem wyrzucania niedojedzonych resztek i katowania się dietą przez następnych kilka miesięcy. Przeczytaj nasz artykuł "Potrawy na Boże Narodzenie smacznie i tanio" a dowiesz się, jak nie wydać fortuny na pyszną świąteczną ucztę.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis