Rolmopsy śledziowe z papryką

    Rolmopsy śledziowe z papryką

    3polubienia
    1dzień10min.


    Zrobione przez 1 osobę

    To świetna zakąska na każdą imprezę, a w dodatku bardzo tania!

    Magpie Washington, Stany Zjednoczone

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 0,5 kg płatów śledziowych (matiasy)
    • 1 cebula pokrojona w plastry
    • 1-2 czerwone papryki pokrojone na kawałki
    • 1 cytryna
    • 2 łyżki octu
    • 1 szklanka mleka

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  +1dzień odstawienie  ›  Gotowe w: 1dzień10min. 

    1. Matiasy moczyć przez godzinę w mleku.
    2. Na każdym płacie śledzia ułożyć plasterek cebuli i kawałek papryki. Zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczką.
    3. Roladki wkładać do dużego słoja, polać octem i odstawić do lodówki na 24 godziny.
    4. Przed podaniem skropić cytryną. Resztą cytryny udekorować rolmopsy.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (2)

    damian2n
    autor:
    0

    Bardzo fajny przepis. Ja dodałbym jeszcze gorczyce do zalewy i liść laurowy a do rolmopsa ogórek kwaszony ale w takim wykonaniu jak jest zaprezentowany też jest ok - 10 mar 2016

    autor:
    0

    Polecam jeszcze w wersji z ostrą papryczką i cebulą, normalnie pokrojony matjas - to wersja po meksykańsku. Na męskie imprezy idealna - 17 gru 2014

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis