Kanapki na pieczywie chrupkim z pastą serowo szpinakową i wędzonym łososiem

    Kanapki na pieczywie chrupkim z pastą serowo szpinakową i wędzonym łososiem

    1polubienie
    15min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Pyszne i zdrowe kanapki na pieczywie chrupkim 7 zbóż. Pasta z sera białego ze szpinakiem, plasterki wędzonego łososia i pomidorki. Wykwintne!

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 250 g półtłustego twarogu
    • 100 g rozdrobnionego szpinaku mrożonego
    • 3 łyżki kwaśniej śmietany
    • 3 ząbki czosnku
    • pomidorki koktajlowe
    • 100 g łososia wędzonego w plasterkach
    • pieczywo chrupkie 7 zbóż
    • sól do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Twaróg połączyć ze śmietaną, rozmrożonym szpinakiem i wyciśniętym przez praskę czosnkiem.
    2. Doprawić do smaku solą.
    3. Na kromeczki pieczywa wyłożyć powstałą pastę, na pastę pokrojonego w paseczki łososia i pokrojone na cząstki pomidorki koktajlowe.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis