Bananowy mus w rumowo – miodowym syropie

    Bananowy mus w rumowo – miodowym syropie

    1polubienie
    10min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Wykwintny deser na wieczór. Kawałki banana zanurzone w rumie i miodzie, podsmażone do uzyskania konsystencji musu i podawane na gofrach. Pycha!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • Gotowe gofry
    • 2 banany
    • łyżeczka masła
    • 2 łyżeczki miodu
    • 2 łyżeczki rumu
    • sok z jednej pomarańczy

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 1min.  ›  Gotowanie: 9min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Pokrojone w plastry banany podsmażyć na patelni z miodem i masłem.
    2. Po chwili dodać rum i sok z pomarańczy, następnie czekać, aż poncz lekko odparuje.
    3. Słodki mus nakładać na gotowe gofry.
    4. W wersji dla dzieci należy zrezygnować z rumu, na rzecz rodzynek lub posypki z białej czekolady.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis