Ogórki małosolne Tatjany

    Ogórki małosolne Tatjany

    2polubienia
    6godz.20min.


    Zrobione przez 10 osób

    Aby ogórki były małosolne wystarczy je zostawić na 6 godzin w słoiku w wodzie z przyprawami. I później to ogórki jemy na śniadanie, obiad i kolację!

    Magster Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość sztuk: 1 kg

    • 1 kg ogórków
    • liście czarnej porzeczki, chrzan, koper
    • 3-4 ząbki czosnku, grubo posiekane
    • 1 litr wody
    • 2 łyżki soli

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  +6godz. fermentowanie  ›  Gotowe w: 6godz.20min. 

    1. Ogórki umyć i włożyć do słoika. Również włożyć umyte liście porzeczki, chrzan, koper i czosnek.
    2. Zagotować wodę, rozpuścić w wodzie 2 łyżki soli. Wlać osoloną wodę do słoika z ogórkami. Zalać ogórki tak, żeby ogórki były całkowicie zanurzone w solance.
    3. Odstawić co najmniej na 6 godzin.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis