Omlet z parówką i serem

    Omlet z parówką i serem

    14polubień
    20min.


    Zrobione przez 18 osób

    Ten omlet wymyśliła moja babcia, gdy miała 17 lat. Znalazłam przepis w szafce i postanowiłam go przyrządzić. Jest bardzo smaczny, a zwłaszcza gdy ser jest rozpuszczony.

    Składniki
    ilość porcji: 1 

    • 2 jajka
    • 2,5 łyżki mąki
    • szczypta soli
    • 2 łyżki mleka
    • 4 plastry sera
    • 1 parówka

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  +5min. inne  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Jajka zmiksować, dodać mąkę, mleko, szczyptę soli. Miksować przez jakieś 5 min.
    2. W tym czasie ugotować parówkę, a na osobnej patelni rozgrzać olej. Gdy olej będzie podgrzany, wlewamy ciasto na patelnię i czekamy, aż zrobi się złoty.
    3. Na usmażony omlet należy położyć pokrojone parówki i plastry sera. Gdy ser się rozpuści można polać keczupem, albo kto jak woli.
    4. Życzę SMACZNEGO! :)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis