Dip jogurtowo-ziołowy

    Dip jogurtowo-ziołowy

    1polubienie
    10min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Kremowy dip w wersji light. Można go doprawić wedle własnych upodobań. Podawać z surowymi warzywami: pałeczkami z marchewki, rzodkiewki, ogórka, papryki, selera naciowego, z pomidorkami koktajlowymi itp.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 1 ząbek czosnku
    • 3 łodyżki pietruszki
    • 200 g jogurtu naturalnego
    • kilka gałązek szczypiorku
    • 1 łyżeczka musztardy dijońskiej
    • 1 łyżka białego octu winnego
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Posiekać bardzo drobno czosnek z pietruszką. Wymieszać z jogurtem, dodać szczypiorek, musztardę, ocet i sok z cytryny. Doprawić solą i pieprzem i dobrze wymieszać.
    2. Przykryć miskę i wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis