Sos jogurtowy z kolendrą

    Sos jogurtowy z kolendrą

    Zapisz do ulubionych
    10min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Doskonały sos do podawania z grillowanym mięsem, rybą, lub z ostrym jedzeniem. Grecki jogurt wymieszany jest z sosem z limonki i świeżą kolendrą. Można też go używać jako dip lub na kanapki.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • sok z 1/2 limonki
    • 1 szczypta cukru
    • 10 listków świeżej kolendry, drobno posiekanych
    • 200 g jogurtu greckiego
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Wymieszać jogurt z liśćmi kolendry i sokiem z limonki.Dodać cukier i doprawić solą i pieprzem. Podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis