Naleśniki z jabłkami

    Naleśniki z jabłkami

    1polubienie
    14min.


    Zrobione przez 3 osoby

    To jeden z moich ulubionych deserów. Przepis można łatwo przeliczyć tak, aby przygotować naleśnik dla jednej osoby. Jabłka podsmaża się na maśle, nadziewa nimi naleśniki, a następnie polewa się całość sosem toffi.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 1 jabłko pokrojone na plasterki
    • 8 łyżek sosu toffi
    • 1 łyżka masła
    • 8 gotowych naleśników

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 4min.  ›  Gotowe w: 14min. 

    1. W patelni rozgrzać łyżkę masła, dodać jabłko i smażyć przez 5 minut na średnim ogniu, aż się przyrumienią.
    2. Naleśniki podgrzać i ułożyć na nich jabłka. Zawinąć w rulonik i polać sosem toffi. Podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis