Porowo-ziemniaczana zupa-krem

    Porowo-ziemniaczana zupa-krem

    5polubień
    50min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Kremowa zupa z porów i ziemniaków, która jest doskonała na zimę. Zwyczajne składniki, prosto się ją gotuje, a smakuje tak delikatnie...

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 60 g masła
    • 2 pory, umyte i pokrojone w plasterki
    • 2 duże ziemniaki, obrane i pokrojone w kostkę
    • 120 ml mleka
    • 360 ml bulionu drobiowego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. W rondelku stopić masło i dodać posiekane pory. Smażyć na średnim ogniu, aż zmiękną.
    2. Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i bulion drobiowy. Gotować delikatnie przez 20 minut, aż ziemniaki zmiękną.
    3. Dodać mleko. Doprawić solą i pieprzem, a następnie zmiksować w blenderze na gładki krem.

    Domowy bulion

    Jeśli chcesz się dowiedzieć, jak przygotować domowy bulion drobiowy wszystkie cenne wskazówki znajdziesz w naszym artykule "Jak gotować bulion drobiowy?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis