Zupa bardzo warzywna

    Zupa bardzo warzywna

    8polubień
    25min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Sekret mojej zupy warzywnej tkwi w bulionie. Nie dodaję wody, mleka, ani śmietany - tylko dobrej jakości bulion domowej roboty. Jeśli zamierzacie użyć kostek rosołowych - nie dodawajcie już soli, albo dodajcie niewiele.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 1 duża cebula, posiekana
    • 2 pory, posiekane
    • 5 marchewek, posiekanych
    • 3 łodygi selera naciowego, posiekane
    • 1 duża lub 2 małe rzepy, posiekane
    • 1 pęczek ziół (tymianek, liść laurowy, pietruszka)
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 2 litry bulionu (wołowego, warzywnego lub drobiowego)
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Posiekane warzywa smażyć w oliwie w dużym garnku na średnim ogniu przez co najmniej 5 minut. Doprawić solą i pieprzem, dodać bulion i zioła i gotować na małym ogniu przez około 20 minut.
    2. Wyjąć pęczek ziół, a zupę przelać do blendera i zmiksować.
    3. Podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis