Kotleciki warzywne

    Kotleciki warzywne

    20polubień
    35min.


    Zrobione przez 18 osób

    To świetna propozycja dla niejadków i dzieci, które nie lubią warzyw. Kiedy będą pałaszować te kotleciki, nawet się nie zorientują, że w środku jest marchewka, cukinia i ziemniak! Najlepiej smakują z keczupem, w którym się je macza.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 2 marchewki, obrane i starte
    • 1 cukinia, umyta i starta
    • 1 ziemniak, umyty i starty
    • 1 jajko
    • 200 g startego żółtego sera
    • 3 łyżki oliwy z oliwek
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 200 C.
    2. W średniej misce wymieszać starte warzywa z jajkiem, serem i oliwą. Doprawić solą i pieprzem.
    3. Formować w dłoniach kotleciki i układać na blasze lub w naczyniu żaroodpornym. Piec przez 10 minut, wyjąć z piekarnika, odwrócić na drugą stronę i piec jeszcze przez 10 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    Amieszka
    autor:
    0

    - - 20 maj 2016

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis