Warzywa i mięso do grillowania na gorącym kamieniu

    (1)

    Nie ma nic lepszego niż posiłek z przyjaciółmi upieczony na gorącym kamieniu. Nie wymaga zbyt wiele przygotowań, a goście sami sobie grillują ulubione kąski! Podawać z sałatką i sosami do maczania.


    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 400 g steku (pokrojonego w paseczki o grubości 3 mm)
    • 350 g piersi z kurczaka (pokrojonej w paseczki o grubości 3 mm)
    • 350 g polędwicy wieprzowej (pokrojonej w paseczki o grubości 3 mm)
    • 1 żółta papryka pokrojona w cienkie paski
    • 1 czerwona papryka pokrojona w cienkie paski
    • 1 zielona papryka pokrojona w cienkie paski
    • 300 g pomidorków koktajlowych (żółtych i czerwonych)
    • 300 g pieczarek pokrojonych w cienkie paski
    • 1 czerwona cebula pokrojona w krążki
    • 1 biała cebula pokrojona w krążki
    • 5 piklowanych cebulek
    • 5 korniszonów (do dekoracji)
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Wszystkie składniki ułożyć na jednym lub dwóch półmiskach, udekorować piklowaną cebulką i korniszonami.
    2. Około 30 minut przed rozpoczęciem uczty rozgrzać kamień. Gdy będzie gorący posypać go solą. Dzięki temu nie będzie do niego przywierać jedzenie podczas grillowania. (W czasie grillowania jeszcze raz posypać go solą.)
    3. Goście będą sobie smażyć dowolne kawałeczki mięsa według własnych upodobań i maczać je w ulubionych sosach.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (1)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis