Trzustka cielęca z truflami

    Trzustka cielęca z truflami

    Zapisz do ulubionych
    45min.


    Zrobione przez 1 osobę

    To wspaniałe danie pełne smaku. Trzustkę cielęcą smaży się na patelni i podaje z truflami w sosie z porto. Raj dla kubeczków smakowych każdego miłośnika kuchni.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 duża szalotka, drobno posiekana
    • 1 łyżka mąki pszennej
    • 100 ml creme fraiche
    • 100 ml porto
    • 400 g świeżych trufli
    • 800 g trzustki cielęcej, umytej i obranej
    • 2 łyżki masła

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Trzustkę obtoczyć w mące.
    2. W patelni na średnim ogniu rozgrzać 1/2 masła. Dodać trzustkę i smażyć przez 20 minut, aż się przyrumieni.
    3. W międzyczasie w osobnej patelni rozgrzać pozostałe masło. Podsmażać szalotkę przez 5 minut, aż zmięknie.
    4. Podlać patelnię porto. Dodać trufle i creme fraiche. Wymieszać.
    5. Podawać trzustkę z truflami w sosie.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis