Waniliowy krem do naleśników

    Waniliowy krem do naleśników

    Zapisz do ulubionych
    7min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Prosty pomysł na nadzienie do naleśników: plasterki banana skropione czekoladą i podane ze słodkim waniliowym kremem. Boskie!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 100 ml śmietany kremówki
    • 1 łyżeczka ekstraktu wnailiowego
    • 1 łyżeczka cukru
    • 50 g ciemnej czekolady
    • 1/2 banana, pokrojonego w plasterki
    • Gotowe naleśniki, podgrzane

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 2min.  ›  Gotowe w: 7min. 

    1. Śmietanę ubić w misce na sztywno. Dodać wanilię i cukier. Dobrze wymieszać i odstawić.
    2. Czekoladę stopić w mikrofalówce, podgrzewając ją przez 30 sekund. Wymieszać.
    3. Na ciepłych naleśnikach ułożyć plasterki banana, polać stopioną czekoladą i dodać bitą śmietanę. Podawać!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis