Quiche z tuńczykiem

    Quiche z tuńczykiem

    Zapisz do ulubionych
    35min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Lekka i smaczna kisz, którą z łatwością przygotujecie, a dzięki temu, że używa się do niej gotowego kruchego ciasta, czas przygotowania skróci się do minimum. Można dodać świeżych ziół.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 opakowanie kruchego ciasta
    • 1 łyżka musztardy dijońskiej
    • 100 g tuńczyka z puszki, odcedzonego
    • 3 jajka
    • 3 łyżki creme fraiche
    • 1 łyżka mleka
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 łyżeczka octu
    • 1 pomidor pokrojony w cienkie plasterki
    • 150 g startego żółtego sera

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 190 C.
    2. Głęboką formę do tarty wyłożyć kruchym ciastem. Ponakłuwać ciasto w kilku miejscach widelcem, a następnie posmarować cienką warstwą musztardy. Wyłożyć na to warstwę tuńczyka.
    3. W misce roztrzepać jajka i wymieszać z 3 łyżkami creme fraiche i z mlekiem. Dodać sól, pieprz i ocet. Wlać masę na tuńczyka.
    4. Na wierzchu poukładać plasterki pomidora i posypać całość startym serem.
    5. Piec przez 30 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis