Prosta lasagne z tuńczykiem

    Prosta lasagne z tuńczykiem

    1polubienie
    1godz.20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    To bardzo prosta lasagne, w której wykorzystuje się gotowe sosy: beszamel i pomidorowy. Do nich wspaniale pasuje tuńczyk i żółty ser, a wszystko jest przełożone makaronem lasagne.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 słoik (500 g) sosu bolognese do makaronu
    • 1 litr beszamelu
    • 250 g makaronu lasagne
    • 50 g startego parmezanu
    • 2 puszki (po 400 g) tuńczyka, odcedzonego i podzielonego na małe kawałeczki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 1godz.  ›  Gotowe w: 1godz.20min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 180 C.
    2. Wymieszać tuńczyka z sosem bolognese.
    3. W prostokątnym naczyniu żaroodpornym ułożyć obok siebie 2 płaty makaronu lasagne. Przykryć je beszamelem, a następnie sosem pomidorowym z tuńczykiem. Posypać parmezanem.
    4. Znów ułożyć warstwę makaronu i powtarzać tak warstwy tyle razy, ile się da. Skończyć na warstwie z beszamelu i posypać wszystko parmezanem.
    5. Piec przez 1 godzinę.

    Idealnie ugotowany makaron?

    Chcesz wiedzieć więcej o tym jak ugotować idealny makaron? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak gotować makaron?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis