Tradycyjne pierrade

    (2)

    Pierrade to nic innego jak mięso grillowane na gorącym kamieniu - co jest doskonałym sposobem na dobrą zabawę z zaproszonymi gośćmi. Można zaproponować różne rodzaje mięsa, drób czy dziczyznę, a jako dodatki podać smażone ziemniaki i sałatkę.


    Zrobione przez 6 osób

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 200 g rumsztyku
    • 200 g polędwicy wołowej
    • 200 g polędwiczek drobiowych
    • 200 g kaczki
    • 400 g polędwicy cielęcej
    • kilka listków pietruszki do dekoracji
    • kilka pomidorków koktajlowych do dekoracji
    • mały słoiczek piklowanej cebulki
    • dipy i sosy do maczania (czosnkowy, azjatycki, barbecue, itp.)
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Mięso pokroić na cienkie paseczki (nie grubsze niż 4 mm). Ułożyć je na 2-3 półmiskach, układając po trochę z każdego rodzaju mięsa na każdym półmisku. Udekorować pietruszką, pomidorkami i cebulkami koktajlowymi.
    2. Około 20 minut przed rozpoczęciem uczty rozgrzać kamień. Gdy będzie gorący posypać go solą. Dzięki temu nie będzie do niego przywierać jedzenie podczas grillowania.
    3. Sosy nałożyć do małych miseczek. Goście będą sobie smażyć dowolne kawałeczki mięsa według własnych upodobań i maczać je w ulubionych sosach.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (2)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis