Przystawka z pomidorków koktajlowych, kraba i grejpfruta

    Przystawka z pomidorków koktajlowych, kraba i grejpfruta

    Zapisz do ulubionych
    15min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Pięknie wygląda, łatwo się ją przygotowuje, a potem kusi wszystkich gości. Mięso kraba w połączeniu z kwaśną cytryną i grejpfrutem oraz słodkimi pomidorkami. Wspaniała przystawka na lato.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 20 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
    • skórka i sok z 1 cytryny
    • 1 łyżeczka octu balsamicznego
    • pieprz do smaku
    • 2 grejpfruty
    • 200 g mięsa kraba

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. W misce wymieszać pomidory z sokiem z cytryny i octem balsamicznym. Doprawić pieprzem, wymieszać i wstawić do lodówki.
    2. Grejpfruta obrać i usunąć białe części: wkładać ostrze noża pomiędzy cienkie skórki i rozdzielać poszczególne segmenty.
    3. Ponakładać sałatkę pomidorową do 4 szklanek. Dodać mięso kraba, a następnie grejpfruta. Udekorować skórką cytrynową i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis