Quiche z pomidorami i tuńczykiem

    Quiche z pomidorami i tuńczykiem

    2polubienia
    40min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Ta kisz najlepiej smakuje na ciepło, podana z sałatką. Można ją też zrobić w foremkach do muffinów, a wtedy powstają mini-kisze, które łatwo spakować na wynos, do pracy lub na piknik.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 1 opakowanie (375 g) kruchego ciasta
    • 1 łyżka musztardy dijońskiej
    • 2 puszki (po 185 g) tuńczyka
    • 300 g pomidorków koktajlowych
    • 4 jajka
    • 200 ml śmietany
    • szczypta świeżego tymianku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 180 C. Wyłożyć ciastem głęboką formę do tarty i posmarować musztardą.
    2. tuńczyka porozdzielać na mniejsze kawałki i posypać nim ciasto. Dodać pomidory.
    3. W misce wymieszać jajka ze śmietaną i tymiankiem. Polać tym tuńczyka i pomidory i piec przez 30 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis