Pizzerki z pomidorami i serem

    Pizzerki z pomidorami i serem

    3polubienia
    55min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Te małe mini-pizze na kruchym spodzie robi się bardzo prosto. Smakują świetnie, zwłaszcza dzieciom! Na gotowym kruchym cieście znajduje się musztarda, ser żółty, cebula i pomidory.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 kg pomidorów pokrojonych w cienkie plasterki
    • 2 duże cebule, posiekane
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 200 g startego żółtego sera
    • 2 opakowania (razem 450g) kruchego ciasta
    • 6 łyżek musztardy dijońskiej
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 35min.  ›  Gotowe w: 55min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 230 C. Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
    2. W patelni, na średnim ogniu rozgrzać oliwę.
    3. Podsmażyć cebulę z pomidorami, a na koniec oprószyć solą i pieprzem.
    4. Wyjąć pomidory i cebulę z patelni i położyć na durszlaku, aby odciekł z nich nadmiar wody.
    5. Z kruchego ciasta wyciąć 6 małych kółek. Ułożyć je na przygotowanej blasze.
    6. Każde kółko posmarować 1 łyżką musztardy.
    7. Za pomocą obieraczki do warzyw zetrzeć żółty ser na duże wiórki, posypać nimi kółka z ciasta, a na wierzchu ułożyć pomidory i cebulę.
    8. Piec przez 25 minut. Podawać na ciepło z sałatką.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis