Gulasz wołowy z pomidorami

    Gulasz wołowy z pomidorami

    Zapisz do ulubionych
    1godz.15min.


    Zrobione przez 4 osoby

    Im dłużej ten gulasz będzie się gotował na małym ogniu, tym lepiej będzie smakował. Zawiera klasyczne składniki, a dodatkowo świeże pomidory i sos pomidorowy (passata).

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 3 łyżki oliwy z oliwek
    • 4 cebule pokrojone w kostkę
    • 8 marchewek pokrojonych w kostkę
    • 500 g mięsa wołowego gulaszowego, pokrojonego w kostkę
    • 6 świeżych pomidorów, obranych i posiekanych
    • 250 g passaty (gęstego sosu pomidorowego)
    • 300 ml wytrawnego białego wina
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 1godz.  ›  Gotowe w: 1godz.15min. 

    1. W dużej brytfance, na średnim ogniu rozgrzać oliwę. Zeszklić cebulę, a następnie dodać wołowinę i smażyć, aż się przyrumieni. Dodać wino, marchewkę i pomidory. Doprawić solą.
    2. Gotować na wolnym ogniu przez 15 minut, dodać passatę i doprawić pieprzem.
    3. Gotować na małym ogniu przez 2 godziny.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis