Najlepsze guacamole

    Najlepsze guacamole

    12polubień
    10min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Bardzo prosty dip z awokado. Awokado miksuje się z sokiem z cytryny, szalotką, czosnkiem i kolendrą. Podawać z chipsami z tortilli do meksykańskich potraw.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • sok z 1/2 cytryny
    • 1 szalotka, obrana i posiekana
    • 2 dojrzałe awokado, obrane i pokrojone w kostkę
    • 2 duże ząbki czosnku, obrane
    • kilka listków kolendry
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Wszystkie składniki (oprócz 2-3 listków kolendry) włożyć do miski robota kuchennego i zmiksować na gładką, kremową masę.
    2. Doprawić solą i pieprzem. Przełożyć do miseczki i udekorować listkami kolendry. Przykryć folią spożywczą, aby nie obsechł z wierzchu. Podawać schłodzony z chipsami z tortilli.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis