Quiche z kukurydzą

    Quiche z kukurydzą

    1polubienie
    1godz.5min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Ta pyszna kisz jest inspirowana kuchnią paragwajską. Spód tworzy ciasto francuskie, a nadzienie składa się z sera żółtego, jogurtu, cebuli, jajek i kukurydzy. Podawać z sałatką.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    • 200 g startego żółtego sera, który się dobrze topi
    • 200 g jogurtu greckiego
    • 3 cebule pokrojone w cienkie plasterki
    • 3 łyżki oleju
    • 4 jajka
    • 2 puszki (po 340 g) kukurydzy, odcedzonej
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 35min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 1godz.5min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 180 C.
    2. W patelni dobrze rozgrzać olej i smażyć na nim cebulę przez 5 minut, a następnie odstawić.
    3. W misce wymieszać jajka z jogurtem, serem żółtym, kukurydzą, solą, pieprzem i podsmażoną cebulą.
    4. Głębokie naczynie do tarty wyłożyć ciastem. Na ciasto wlać nadzienie i piec w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut, aż się przyrumieni z wierzchu.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis