Quiche ze szpinakiem, krabem i krewetkami

    Quiche ze szpinakiem, krabem i krewetkami

    2polubienia
    1godz.20min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Pyszna kisz, gotowa w mgnieniu oka, a jej porcje są ogromne i bardzo sycące. Często piekę ją na lunch, dodaję sałatkę i jem na ciepło lub na zimno.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 opakowanie (375 g) kruchego ciasta
    • 200 g startego sera żółtego
    • 220 g puszka mięsa z kraba, odsączonego
    • 250 g mrożonego szpinaku, rozmrożonego i odciśniętego z nadmiaru wody
    • 250 g gotowanych krewetek, obranych
    • 6 jajek
    • 250 ml creme fraiche lub śmietany 18%
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 1godz.  ›  Gotowe w: 1godz.20min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 180 C. Głęboką formę do tarty wysmarować masłem i wyłożyć ciastem.
    2. Posypać ciasto połową sera. Na tym ułożyć mięso z kraba, szpinak, a następnie krewetki (zachować 5-6 sztuk do dekoracji).
    3. Jajka roztrzepać, dodać creme fraiche, doprawić solą i pieprzem. Wylać to na krewetki i przykryć pozostałym serem. Piec przez 1 godzinę.
    4. Udekorować odłożonymi krewetkami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis