Roladki z soli ze szpinakiem

    Roladki z soli ze szpinakiem

    Zapisz do ulubionych
    20min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    To danie jest bardzo proste, a robi niesamowite wrażenie - wygląda jakby wyjęte z menu dobrej restauracji!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 łyżka masła
    • 500 g świeżych liści szpinaku, umyć i usunąć łodyżki
    • 1 mała cebula, drobno posiekana
    • 4 filety z soli
    • 4 plasterki szynki parmeńskiej

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 180 C.
    2. Do rondelka włożyć liście szpinaku, posiekaną cebulę i łyżkę masła. Gotować na małym ogniu przez 3 minuty.
    3. Rozłożyć filety na płaskiej powierzchni, na nich ułożyć po plasterku szynki, a następnie mieszaninę ze szpinakiem. Zawinąć w roladki i zabezpieczyć wykałaczkami.
    4. Przełożyć roladki do naczynia żaroodpornego i zapiekać przez 10 minut, aż ryba się upiecze. Podawać z pozostałym szpinakiem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis