Sałatka ze szpinakiem i orzechami

    Lekka i zdrowa sałatka, w której znajdują się świeże liście szpinaku, pomidorki koktajlowe i orzechy, a wszystko jest polane octem balsamicznym.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 20 g młodych liści szpinaku
    • 75 g pomidorków koktajlowych
    • 50 g orzechów nerkowca lub piniowych
    • 75 g małych marchewek (baby)
    • 1 łyżeczka octu balsamicznego
    • 75 g twardego żółtego sera, np. chedar lub manchego, pokrojonego w kostkę

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 5min. 

    1. Na półmisku ułożyć szpinak, na nim ułożyć pozostałe warzywa, orzechy i ser.
    2. Skropić octem balsamicznym i podawać.

    Kostka idealna

    Jak pokroić warzywa i owoce w idealną, równą kostkę? Dowiedz się czytając nasz artykuł "Krojenie w kostkę owoców i warzyw".

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis