Pikantna marynata do mięs

    Pikantna marynata do mięs

    Zapisz do ulubionych
    5min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Doskonała marynata do zaprawiania steków lub innych kotletów. Wystarczy je w niej pozostawić na co najmniej 2 godziny, a później usmażyć i podać z sałatką - i obiad gotowy!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 łyżki sosu sojowego
    • sok z 1/2 cytryny
    • 2 łyżki oleju
    • kilka kropel tabasco lub innego pikantnego sosu
    • 1 łyżka musztardy dijońskiej
    • 1 łyżeczka listków świeżego tymianku
    • 4 steki lub 4 plastry schabu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 5min. 

    1. Wymieszać wszystkie składniki w dużym, plastikowym woreczku. Włożyć do woreczka steki, zamknąć go szczelnie i wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny (a najwyżej na 24 godziny). Piec mięso na grillu.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis